Duru ve Damla, birbirlerinin en yakın arkadaşıymış. Bir ilkbahar günü Damla, Duru'nun evine gitmiş. Beraber bilgisayar oynuyorlarmış ki bilgisayarın ekranı birden kararmış.
Bozulan bilgisayarı tamir etmeye çalışan Duru ve Damla ne yazık ki başaramamış ve kızlar tamirciye gitmek üzere yola çıkmış. Birkaç adım atmışlar ki Duru yere düşmüş. Kafasını kaldırıma çarpan Duru bayılmış. Damla çok korkmuş ve hemen çevredekilerden ambulansı aramalarını istemiş.
Yaklaşık 10 dakika sonra gelen ambulans Duru ve Damla'yı arabaya alıp en yakın hastaneye doğru yola çıkmış. Çeşitli iğne ve serumlarla kendine gelen Duru hemen ailesini arayıp olanları haber vermiş. Annesi ve babası koşa koşa Duru'nun yanına gelmişler. İki gün hastanede kaldıktan sonra taburcu olan Duru nihayet evine gelmiş. Komşular ve ailesi de yanındaymış üstelik.
Annesi Duru'ya çok iyi bakmış ve Duru iyileşmiş. Bir zaman sonra kapının zili çalmış. Kapıda elinde bir hediye paketi ile bekleyen Damla'yı görür görmez heyecanla kapıyı açmış Duru. Hediyesini almış ve merakla paketi açmış. Bir de ne görsün! Damla bigisayarını tamir ettirmiş. Duru bunu görür görmez damlaya teşekkür etmiş ve birbirlerine sevgiyle sarılmış iki arkadaş.
Büşra ÇİFTÇİ
7/N Sınıfı Öğrencisi