Sorumluluk almamız bizim için çok önemlidir. Ben kendi sorumluluklarımı genelde yerine getirmeye çalışırım.
Benim düşüncem herkes sorumlu olmalı hadi evde bir görev yapmasak olur; ama okulda verilen ödevleri yapmamız gerekiyor. Aslında bunu zamanında yaparsak sorumlu oluruz bile ama sorumlu olmak böyle bitmiyor tabikii..
Gündelik yaşamda odamızı toplama,çöp atma gibi görevleri yerine getirebiliyorsak diğer sorumlulukları neden yapamıyalım?
Ama bunu başta büyüklerimizden örnek alarak yapmamız çok önemli çevremizde birileri sorumlu ise bizde onlar gibi olmaya özenin o davranışları yaparız. En güzel örneklerden biri daha test çözerken kimse zor sorulardan başlamaz çünkü korkarlar, üşenirler bir nevi ama yaşadığımız şeyleri yapmak en büyük sorumluluktur.
Sorumluluk ile ilgili bir deyimden bahsedeceğim insan 7'sinde ne ise 70'inde de odur.
Başta bahsettiğim gibi benim bir görevim var ve bunu söyleneni anlayabileceğim yaşta iken başladım ve şimdi bir görev verilince hemen yerine getirebilmek için uğraşıyorum.
Melike ÇALIŞKAN – 7/G